Osztálytársam álma a tanyáról és az én laptop szerviz mániám

Középiskolában volt egy osztálytársam, akinek az volt az álma, hogy a semmi közepén legyen egy tanyája. Azt akarta, hogy teljesen elérhetetlen legyen a külvilág számára, csak az állataival és a növényeivel, zöldségeivel kelljen foglalkoznia. Még internet és telefonszolgáltatás se kellene neki a saját bevallása szerint. És egyébként ehhez tartotta is magát, már akkoriban sem használt internetet, csak ha kötelező volt egy házi feladat miatt, és saját döntése miatt használt olyan nyomógombos telefont, amelyen csak hívni és sms-t írni lehetett, semmi mást.

Ez egyébként egy igen dicsérendő dolog, manapság nagyon ritka az, hogy valaki a mi generációnkból ne legyen összenőve a telefonjával, és ne kapjon pánikrohamot, amint lekapcsolják az internetet. Sajnos, nagyon igaz az a vicc, hogy ha beszélni akarunk a családtagjainkkal, akkor le kell kapcsolni a wifit, hogy előbújjanak a szobájukból. Én ebbe a második kategóriába tartozom, úgyhogy egyáltalán nem bírnám ki, ha minden lehetséges külvilági hírforrástól elzárnának.

Mert most gondoljunk bele: nekem van egy ősrégi ACER laptopom. Az ősrégi alatt pedig az értem, hogy szerintem a garancia levél már elporladt a fiókban. Még ha nem is használnám az internetet, csak filmet nézek rajta, mert legalább ennyi digitális szórakozásom had legyen, akkor is bármikor tönkremehet. Leönthetem vízzel, elromolhat az alaplapja, és még sok egyéb rosszabbnál rosszabb lehetőség. A tanyán én ezt biztosan nem tudom egyedül rendbe rakni. Aztán jöhetnék be Pestre, ahol talán lesz egy internetkávézó, ahol rá tudok keresni az „acer szerviz Budapest” szavakra. Itt a városban csak a telefonom kikeresem ezt, és maximum egy óra múlva már ott is lehet a PCMENTOR egyik üzletének az ajtajában. Róluk legalább biztosan tudom, hogy vállalnak Acer laptop szervizelést itt Budapesten akkor is, ha a garancia már nem érvényes. Ráadásul, ha valami nagyon nagy probléma lenne, és ki kellene cserélni az egyik alkatrészt a laptopomban, akkor ők abban is segítenek, mert kapcsolatban állnak a gyártóval.

Itt a városban csak odamegyek, és amennyiben nincsen előttem senki, azonnal tudnak is fogadni. Nekem szentelik a teljes figyelmüket, és látom az arcukat, ahogy magyaráznak, nem csak távolból segítenek. Meg tudják mutatni a probléma forrását, és ezáltal tisztább képet kaphatok arról, mit is fognak csinálni. Mindig megnyugtatnak, hogy nem kell aggódni, a legtöbb problémára van megoldás, hamarosan keresni fognak, hogy mehetek a gépemért. Ez a személyesség pedig számomra nagyon fontos. Szeretek az emberek szemébe nézni, mikor egy olyan fontos és drága dolgot hagyok náluk, mint a laptopom. Szerintem ezzel mindenki így van.

A PCMENTOR minden általuk javított gépre egy év garanciát ad, ami kicsit megnyugtatna, hogy visszamenjek a tanyára, de utána megint kicsit ideges lennék. Itt, a városban bármikor beugorhatok hozzájuk út közben, nem kell órákat utaznom, csak azért, hogy keressek egy laptop szervizet.

De természetesen ez csak az én véleményem. Számomra nagyon fontos, hogy elérhető legyen az internet, és hogy azonnal meg lehessen oldani a problémáim, ahogy azt a PCMENTOR csapata szokta tenni. Osztálytársam valószínűleg nyugodtan és boldogan tudna élni a világtól elvágva. Én nem leszek az, aki belerondít az álmaiba. De az egyszer biztos, hogy én ezt nem tudnám utána csinálni.