Náluk a szerelés még régi hagyományok szerint megy

A tanyavilág egy annyira érdekes szelete a magyar kultúrának. Mikor iskolában tanultunk azokról az emberekről, akik ilyen elszigetelt helyen élnek, egyáltalán nem tűnt valami különleges dolognak. Főleg azért, mert az alap tudásunkban mindig is ott volt a tanya szó. Ha azonban egy picit jobban belegondolunk, hogy ezek az emberek bizonyos szinten teljesen szabadok egy csomó olyan konvenciótól, ami nekünk alap, akkor rögtön beindul a fantáziánk.

Az első meglepő felfedezés akkor ért, mikor először összekapcsoltam fejben a magyar tanyasi világot és az amerikai farmokat. Mivel a 2000-es években nőttem fel, ezért szinte minden sorozat, amit néztem, az Egyesült Államokból jött. Imádtam mindig is az olyan helyszíneket, amik egy távoli farmon voltak. Biztos ti is láttatok egy csomó olyan filmet, ahol egy városi gyerek kikerül a farmra és újra meg kell tanulnia az élet értékeit. Mindig érdekesnek tartottam ezt, viszont sosem gondoltam arra, hogy erre nekem is lehetőségem lenne.

Sőt, ez még semmi. A magyar tanyasi világnak megvannak a saját hagyományai, pontosan úgy, ahogy az amerikainak is. Gyerekként persze senkit sem a saját országának a hagyományai érdekelnek, hanem mindig a más és az „izgalmasabb”. Ahogy azonban felnövünk, azt vettem észre, hogy egyre nagyobb igény születik bennünk arra, hogy megismerjük a gyökereinket. Ezért, mikor a könyvtárban járva láttam egy könyvet, ami a magyar tanyasi világról szólt, rögtön érdekelni kezdett.

Hazaérve kicsit tartottam attól, hogy túlságosan unalmas lesz, de az író annyira jó volt, hogy szinte rögtön el tudtam képzelni azt, hogy én is ott lehettem volna, ha egy más korban, máshova születek. A tanyasi szokások elsőre különösek voltak, viszont szép lassan teljesen magától értetődőnek tűntek. Főleg azért, mert sikerült hozzákapcsolnom a többi dologhoz, ami meghatároz engem, mint embert. Ezek között pedig ott van az örökség, amit az ország hagy rám, ahol születtem.

Pár hete azonban már nem a tanyasi világ békéjén jár az eszem, hanem azon, hogy nem működnek rendesen a lefolyóim. Szerencsére azonban, mivel nem a világtól leszakadva élek, ezért az interneten rögtön elkezdhettem választ találni a problémámra. Hosszú volt a keresés és rengeteg olyan oldal jött szembe velem, amikkel nem voltam megelégedve. Mégis, mikor megláttam az „SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében” kiírást, rögtön azt éreztem, hogy ez most más lesz. Hogy ez lesz az igazi.

Az „SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében” kiírásra kattintva egy Mobil Vízszerelő nevű oldalra kerültem, ahol szinte mindent el tudtam intézni, amire csak szükségem lehetett. Az oldalhoz való hozzáállásom azonban nem volt rögtön ilyen pozitív, mivel nagyon szkeptikus szoktam lenni az internetes vásárlással kapcsolatban. A gyanúim és a bizonytalanságom azonban alaptalan volt, különösen mikor megláttam, hogy miként van kialakítva az oldal. Nem voltak zavaró reklámok, vagy meggyőző ajánlatok, amivel csak el akarják fedni, hogy mennyire silány a szolgáltatásuk. A Mobil Vízszerelő csak azt nyújtotta, amire szükségünk volt. Ennél többet pedig nem is szeretnék kérni.

Sok olyan oldal van az interneten, ami nem tartja fontosnak az ügyfél kényelmét. Ez hatalmas hiba és a Mobil Vízszerelő tudja ezt. Ezért, ha informálódni szeretnénk azzal kapcsolatban, hogy milyen szolgáltatás érhető el náluk, akkor nem kell mást tennünk, mint elkezdenünk lefelé tekerni a kezdőlapjukon. Szerintem ez egy zseniális megoldás, amivel rengeteg időt tudunk spórolni. Az interneten pedig az idő az egyik legfontosabb dolog. Mindenki a vásárló figyelméért küzd. Ezért olyan nagyszerű, mikor ebből a tömegből ki tud tűnni egy olyan oldal, mint ami az „SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében” felirat mögött rejlett. Plusz jópont, hogy amivel kitűnt az nem a csicsás kinézet volt, hanem az integritás és a könnyű kezelhetőség.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon nem szeretek szerelőt hívni. Az utolsó pillanatig megpróbálom magamtól megoldani a problémát. A vízszereléssel kapcsolatban azonban nem volt semmi korábbi tapasztalatom, úgyhogy muszáj volt segítséget kérnem. Mégis, mielőtt felhívtam volna őket, tájékozódni szerettem volna, hogy ne teljesen vakon menjek bele az egészbe. A Mobil Vízszerelő pedig maximálisan támogatott ebben. Néha még olyan szinten is, ami akár negatív hatással lehet az ő üzletükre.

Mit értek ezalatt? Azt, hogy a Mobil Vízszerelő nem állítja magáról, hogy minden esetben őket kell hívni. Vannak olyan problémák, amiket tényleg meg tudunk oldani magunktól. Viszont hozzátették, hogy ha rossz a diagnózisunk, akkor sokszor a házi praktikákkal csak még többet fogunk ártani. Én hittem nekik és nagyon csodálkoztam, hogy ennyire őszinték voltak velem még ebben a témában is. Furcsa ezt tapasztalni az interneten, ahol általában mindenki csak át akar verni minket és a lehető legtöbb profitot elérni.

A tájékoztatók egyébként olyan nyelvezettel voltak megírva, ami lehetővé tette azt, hogy könnyedén olvassuk őket. Tudva, hogy a vízszerelés nem feltétlenül az a téma, amiről bárki szívesen olvasgatna, ez egy hatalmas előny volt. Egyébként attól függetlenül, hogy korábban sosem foglalkoztam ezzel, most azon kaptam magamat, hogy érdeklődve haladok bekezdésről bekezdésre. A plusz tudás sosem árt az embernek, különösen akkor, ha ilyen témáról van szó.

Ennyi elég volt már ahhoz, hogy beléjük merjem fektetni a bizalmamat. Kikerestem az elérhetőségüket. Bár a keresés az erős szó, mert minden egyes tájékoztatóban, többször is meg lehet találni a telefonszámukat. Ez is egy olyan kis plusz kényelem, ami alapból nem jelentene túl sokat, de hozzájárul a bolt összképéhez. Ha egyébként valaki inkább az e-mailes kommunikációt részesíti előnyben, azoknak arra is van lehetősége. Tapasztalataim szerint az ilyen levelekre is gyorsan válaszolnak és ez sem egy annyira megszokott dolog a cégektől.

A telefonról viszont biztos információkat tudok szolgáltatni, mert szinte azonnal felvették. Attól féltem, hogy az ügyintéző unottan vagy irritáltam fog válaszolni majd a kérdéseimre. Mert nem szerettem volna úgy szerelőt kihívni, hogy pár dologgal ne lettem volna tisztában. Ez azonban egyáltalán nem így történt. Az ügyintéző nagyon kedves és segítőkész volt. Egy rossz szavam nem lehet. A legnagyobb meglepetés azonban még csak ekkor ért. Gondolhattam volna erre, mikor elolvastam a „SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében” kiírást, de mégsem hittem el, hogy tényleg ilyen gyorsan ki fognak jönni. Még aznap el tudtuk intézni a problémámat.

A szerelő nagyon jó munkát végzett és elmagyarázta, hogy miként tudom megelőzni azt, hogy a jövőben ilyen történjen. Nagyon hálás voltam neki. Még az áraik sem voltak vészesek, pedig szerintem mindenki tudja, hogy manapság mennyibe szokott kerülni országunkban egy olyan szerelő is, aki nem feltétlenül végez jó munkát. Azóta pedig, ha egy ismerősöm SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében témában kérdez engem, mindig őket ajánlom.