Mezőgazdaság a Balaton parton

A sógorom és én, több mint 10 éve üzemeltetünk egy mezőgazdasági gépekkel foglalkozó céget vidéken. Mivel mindig is vidéki legények voltuk, sohasem hiányzott nekünk a város nyüzsgése. Szeretjük a csendet, a friss szalma illatát, a zöld fákat, a bogarakat és persze azt az egész miliőt, amit a vidéki/tanyasi élet tud adni az ember számára. Ezt igazán csak az értheti és tudja átérezni, aki tulajdonképpen beleszületett ebbe a világba.  No meg persze az sem elhanyagolható, hogy a mezőgazdaság leginkább vidéken működik, hiszen nehezen találunk Budapest közepén több hektárnyi szántóföldet, ahol le lehetne aratni a búzát.

Már több éve, egy nagyon jól összeszokott csapattal dolgozunk együtt, de mivel kezdünk növekedni, fel kellett vennünk jó pár új embert, hogy bírjuk a munkát. Szerettük volna, hogy a régi és az új csapat között ne alakuljanak ki klikkesedések, ezért egyrészt összeboronáló célzattal, másrészt jutalom gyanánt szerettünk volna szervezni nekik egy csapatépítő tréninget, hogy jobban összeszokjanak.

Első körben az ismerősöktől kérdezgettünk, hogy mit tudnának ajánlani csapatépítő tréning gyanánt, de egyik se volt, igazán szimpatikus, ezért elkezdtünk kutakodni mi is az interneten. Egész hamar rátaláltunk a BalatonPro oldalára, ahol nagyon jó ajánlatokat találtunk a csapatépítésre. Mivel a sógorommal nagy szenvedélyünk a vitorlázás, ezért ekkorra már 90 százalékban eldöntöttük, hogy bármi is lesz, ide fogunk menni.

A BalatonPro egyik fő profilja a céges csapatépítő tréningek szervezése egészen a tíz főtől a százig. Ezért az, hogy a mi csapatunk 30-35 főből állt, szerencsére nem volt akadály, mivel rendelkeznek nagyobb létszámú hajókkal is. Összesen három napra kértünk ajánlatot, ahol egy rövid és informatív beszélgetés után gyorsan össze is raktuk a programot.

Az első nap mikor megérkeztünk a szállodába, egy rövid balatoni fürdőzés után délután, megkezdődtek a különböző kreatív feladatokkal tűzdelt outdoor csapatépítés. Igaz, hogy van a cég tarsolyában előre megírt program, de mivel ezeket teljesen rugalmasan kezelik, ezért kitaláltuk, hogy a feladatok valamelyest hajazzanak a munkabeli feladatokra is.

A második napra szerveztünk egy sárkányhajó versenyt. A csapatokat direkt úgy osztottuk fel, hogy fel, hogy a régi és új kollégák keveredjenek és a legnagyobb meglepetésünkre, azonnal megtalálták egymás között a közös hangot. Voltak olyan csapatok, akik látványos bemelegítést tartottak a verseny előtt, ahova néhány strandoló is bekapcsolódott. Néhányan pedig a jellegzetes sárkányhajós dobolásra el kezdték kántálni a Queen-től a We will rock you című örök slágert.

A harmadik, egyben utolsó napra tartogattuk magát a hajózást, de délelőttre még a vállalkozó szelleműek részt vehettek egy SUP-ozáson. Késő délután szálltunk fel a fedélzetre, ahol egy kellemes vacsorával egybekötött borkóstoló után egy kötetlen beszélgetés és italozás maradt hátra a balatoni panorámában.

A BalatonPro elképesztően profin vezényelte le ezt a három napot és nagyon szimpatikus volt végig a hozzáállásuk is. Az ilyen rendezvények rendezése mellett, lehetőség van privát vitorlabérlésre is, ahol akár 10 fő is elfér a fedélzeten. Csabával, a sógorommal megbeszéltük, hogy biztosan kifogjuk próbálni ezt a lehetőséget a családdal, innentől kezdve pedig mindenkinek csak ajánlani fogjuk a céget, ha csapatépítő tréninget szeretnének szervezni.