Megleptem a szüleimet egy salgó polcrendszerrel

Eddig azt hittem, hogy csak az én családom képes arra, hogy a felesleges, nem használt dolgokat is gyűjtögesse, ahelyett, hogy megszabaduljon tőle. A szüleim vidéken élnek egy kertes házban, a garázsban ők is szokásosan mindent össze-vissza tárolnak, úgy, hogy ha valaki keres valamit, akkor véletlenül se találja meg.

Nem is értem, minek tartogatnak olyasmit, amit már nem használnak, esetleg tönkrement, vagy ilyenek. Van például egy félig tönkrement fűnyíró is náluk, amit már egy éve nem csináltatnak meg, helyette vettek egy újat. De kérdem én, minek van akkor még ott a régi?

Arról akkor nem is beszélve, hogy tele van egy csomó doboz, ott vannak a kertészeti dolgok, apukám szerelgetni is szeret, úgyhogy mindenhol szerszámok vannak. És még sorolhatnám. Úgyhogy tulajdonképpen én már rég megszoktam az ilyesmit. Arra azonban nem számítottam, hogy egy szálláson is ugyanezt fogom látni.

A férjemmel úgy döntöttünk, egy hétvégére leutazunk valahova vidékre, a természet lágy ölére, szerettünk volna kicsit kirándulni, kiszabadulni a városból. Egy faházikót béreltünk ki, egy idősebb páré volt a házikó. Nagyon kedvesek voltak, hatalmas mosollyal vártak minket, mikor megérkeztünk. Elmondtak mindent, amit tudnunk kellett, hogy mit hol találunk, illetve, hogy hogyan tudjuk a kandallót is befűteni.

Nagyon jól éreztük magunkat, előttünk a hegyek, körülöttünk egy lélek sem. Jó időt is fogtunk ki, kicsivel arrébb pedig találtunk egy nagyon aranyos kis vendéglőt. Amikor fát akartunk keresni a kandallóba, mert már elfogyott ott, ahol mutatták, megtaláltuk a ház mögött a tárolót.. Hát, mit ne mondjak, ők is szeretnek gyűjtögetni. Szerencsére volt fa felvágva, nem kellett este ezzel szórakoznunk. De találtunk szekrényeket, egy szőnyeget, egy kisebb hűtőládát, ilyeneket. Nem is értettem, hogy ezeknek miért nem találtak egy jobb helyet, hiszen semmi bajuk nem volt ezeknek a bútoroknak, így viszont bajuk eshet, ha csak úgy ott hagyják. De hát nem a mi dolgunk, nem akartunk beleszólni. Hátrébb viszont láttunk egy salgó polcrendszert, egyből meg is akadt rajta a szemem.

Amikor vasárnap el akartunk tőlük köszönni és átadni nekik a ház kulcsát és miegymást, akkor egy kicsit beszélgettünk. Örültek szerintem, hogy jöttek vendégek (mi), akikkel kicsit beszélgethettek. Meg is kérdeztem tőlük, hogy honnan van az a polcrendszer, mert már én is gondolkoztam ilyesmin, hogy veszek a szüleimnek. Aztán mondták, hogy az interneten találtak egy weboldalt, a Rackinglog Kft pedig pontosan ilyesmivel foglalkozik. Ők is alaposan végigolvasták az oldalt és mikkor meglátták, hogy csavarmentes salgó fémpolcokat lehet náluk kapni, akkor egyből felkeltette az érdeklődésüket.

Na, gondoltam magamban, ha hazaértünk, én is megnézem ezt a céget az interneten. Meg is találtam, még aznap este, ahogy hazaértünk, megnéztem, mert nagyon kíváncsi lettem. Az a jó bennünk, hogy csavarmentesek, egész jó áron meg lehet őket venni, viszonylag esztétikusak, a teherbírásuk is nagy és minőségi acélból készülnek. Aztán láttam, hogy TÜV és ISO tanúsítvánnyal is rendelkeznek ezek a polcok, de nem tudtam elsőre, hogy ez mit jelent, így hát utánanéztem. Ezek után még jobban elgondolkoztam a dolgon.

Végül úgy döntöttem, hogy belevágok a dologba és árajánlatot kérek a cégtől. A dolog úgy működik, hogy felmérik először az igényeket. Még jó, hogy ezt előtte elolvastam, mert így beszélnem kellett a szüleimmel erről. Ők nagyon örültek ennek, úgyhogy megbeszéltük, mikor megyek le hozzájuk és akkor én is ott leszek, mikor jönnek a felmérés miatt. Ez díjmentes egyébként, amit én nagyon jó dolognak tartok, ez piros pontos érdemel.

Ezek után megkezdődik a tervezés és árajánlatot készítenek. Én korrektnek tartottam, így bele is vágtunk a dologba, a cég elkezdte feldolgozni a megrendelést és legyártani az anyagokat, majd a szerződésben található időpontban ki is szállították. Az egészben az a legmenőbb, hogy ők még össze is szerelik, profi szerelőcsapat jön házhoz és segítenek mindenben. Tényleg le a kalappal, ez tökéletes kiszolgálás. Így kell ezt csinálni.

Elég hamar és elég könnyedén megoldódott a szüleimnél a “hogyan és mit és hova pakoljanak”-kérdéskör. Nagyon örültek, a salgó polcrendszer nagyon jó ötlet lett.