A tanyára is kell lakásbiztosítás

Az egyik kedves baráti pár, akikkel jóban vagyunk, nemrég úgy döntöttek, hogy kiköltöznek tanyára, távol a város nyüzsgő zajától. Én ezen nagyon meg voltam lepődve, ugyanis ők mindig is inkább olyan nagyvárosi típusúak voltak, nem pedig olyanok, akik tudnának élni tanyán a vidéki élet minden szépségével és nehézségével együtt. De hát sosem tudhatjuk, mi a jár a másik fejében. Hogy megismerjük az új otthonukat, vendégségbe hívtak az egyik héten engem és a férjemet, és mi örömmel el is fogadtuk a meghívást. Hiszen kíváncsiak voltunk, milyen az új hely, ahol élnek!

Egy csodás kis környezetbe költöztek, igazán megirigyelheti bárki. Valahogy szóba került, hogy fel kellett újítani a beköltözés előtt, mert korábban sok minden elégett egy tűzben. Éppen ezért fontosnak tartották, hogy kössenek a tanyára lakásbiztosítást, akármennyire is nem volt ez szokás. A pannonsafe.hu – t választották biztosító cégnek, mert sok jót hallottak róluk korábban. Az oldalukon is nagyon sok hasznos infót lehet olvasni a lakásbiztosításokkal kapcsolatban. Mi is megnéztük, mert kíváncsiak voltunk. Olvastuk, hogy nagyon fontos, hogy a lakásbiztosítási szerződést folyamatosan frissítsük, mert szükséges. Hiszen ha bekövetkezik valamilyen kár, és az ingatlan alul van biztosítva, akkor nem fogunk annyi pénzt kapni, amennyit szerettünk volna.

Lakásbiztosítás összehasonlítás szempontjából azt mondták, hogy ez a legjobb, mert korábban voltak már más cégeknél is, és senki sem tájékoztatta őket olyan részletesen, mint a pannonsafe.hu. Azt is elmondták, hogy nem csak a lakástulajdonosok köthetnek biztosítást, hanem az is, akik résztulajdonosok, de még a bérlők és a finanszírozók is. Biztosítást határozatlan időtartamra szoktak kötni, így nem kell egy adott időponthoz kötni, ha fel szeretnénk mondani a szerződést, csupán a biztosítási évfordulót kell figyelembe venni.

Nagyon megköszöntük a barátainknak a jó tippet, mert mi is éppen biztosító keresésében voltunk. Így, hogy volt egy jó ötlet a tarsolyunkban, már nem kellett olyan sötétben tapogatóznunk. Így elégedetten távoztunk a barátainktól, és eldöntöttük, hogy felkeressük ezt a céget.