A rokonomnak köszönhetően lettek új abroncsaim

Emlékszem, régen, amikor még kicsi voltam, gyakran jártunk le vidékre a rokonokhoz, egy Szolnok melletti kis településre, egészen pontosan. Mindig nagyon élveztem. Ahogy leértünk, az első dolgom mindig az volt, hogy rohantam az ólba, megnézni a malacokat és a teheneket. Már nem emlékszem, hogy pontosan mennyi állat is volt ott, de mindegyiküknek bőven volt társasága. Emlékeim szerint akkoriban még lovakat is tartottak a rokonaink. Mivel anyai ágon a család innen származik, így minden alkalommal körbejártuk a tágabb rokonságot, és kivétel nélkül mindenhol tartottak állatokat. Annak külön örültem, ahol voltak kis kacsák és kis csibék. De idővel ezek a látogatások elmaradtak, igazából ennek különösebb oka nem volt, valószínűleg inkább az, hogy mi gyerekek (többen is voltunk), felnőttünk, meg lett a magunk kis dolga és élete, és már nem volt annyira kedvünk a falusi utazásokhoz. Tudom, ezek a dolgok a kamaszkorral járnak, de mostani fejjel kicsit sajnálom, hogy így alakult. De természetesen a kapcsolat azért nem szűnt meg.

Édesanyám unokatestvérének még mindig ott van a tanyája. Részben ezért, részben pedig a falu útviszonyai miatt egy terepjáróval jár. Nem olyan rég, beszéltek telefonon, és akkor mesélték, hogy egy webshopon keresztül vették még az új gumiabroncsokat, méghozzá azért, mert óriási nyári gumi akció volt, ami egyébként még jelenleg is tart.

Nekem már az is meglepő volt önmagában, hogy egy webáruházból vették meg a gumikat, de az óriási akció még inkább. Ugyan nekem nem volt szükségem új nyári gumikra, de azért gondoltam rálesek, hátha tényleg olyan nagy az akció, és úgy döntök, hogy mégis kellenek azok az új nyári gumik.

A gumidiszkont.hu-nál van ez a nyári gumi akció, és valóban, meglepően nagy kedvezmények vannak. Csupa 40-50%-os árengedményekkel találtam szembe magam, ráadásul olyan márkákkal, amik világszínvonalúak, sőt talán a legjobbak, mint például a Pirelli, vagy mondjuk a Bridgestone. Persze ahogy végignéztem láttam, hogy több ismert márka gumiabroncsai közül is lehet ám válogatni, de szerintem nagyon szuper, hogy a prémium márkák gumijait is meg lehet vásárolni. Mert például én személy szerint, ezeket részesítem inkább előnyben, elsősorban a biztonság miatt, illetve a minőségük miatt is. És, mint már említettem, nem volt szükségem új abroncsokra, de ez a nyári gumi akció megdobogtatta a szívemet, úgyhogy gondoltam, beruházok én is két abroncsra, aztán meglátjuk milyenek. Ugyanis a kiválasztott gumi, így az akció keretein belül 298.500 forint helyett 137.390 forintba került.

A webshopnak van személyes átvételi pontja, de az tőlem túl messze, Miskolcon található, így a házhoz szállítás mellett döntöttem. Ami a következőképpen néz ki: ha még a délelőtti órákban megtörténik a rendelés leadása, akkor a következő munkanapon már ki is szállítják a megrendelt abroncsokat, ami szerintem extra gyors. Egyébként maga a házhozszállítás sem drága egyáltalán: 1490 forintot kell fizetni érte, darabonként. Vagyis annyiszor 1490, ahány abroncsot vásároltunk.

Egyébként, az oldalon található kereső segítségével sikerült kiválasztanom az abroncsot. Van fent ugyanis egy olyan lehetőség, ami szerint az autó alapján lehet keresni. Itt nem kell semmi extra tudás, mert csupán az autó gyártóját, típusát, illetve a gyártási évét kell megadni, és a találatokat ennek megfelelően kapjuk meg. Persze, mivel több tízezer különböző abroncs közül lehet válogatni, így sem volt egyszerű végignézni a kínálatot, de mégiscsak könnyebb volt.